top of page

رییس جمهور ترامپ و فرمان های اجرایی مربوط به مهاجرین

نوشته شده توسط احمد طارق نورزاده - در 9 دسامبر 2024

دانلد ترامپ در 20 جنوری 2025 به عنوان چهل و هفتمین رییس جمهور آمریکا، ادای سوگند نمود. او بلافاصله پس از ختم مراسم تشریفاتی، چندین فرمان اجرایی که حکومت فدرال را موظف به تطبیق آن می نماید، امضا نمود. البته برخی از این فرمان ها نیاز به تایید مجلس سنا و یا دادگاه عالی را دارد. مهمترین این ها، وضعیت اضطراری در مرزهای جنوبی، خروج از معاهده پاریس، لغو 78 فرمان اجرایی رییس جمهور پیشین جو بایدن، ملزم شدن کارمندان فدرال به کار حضوری در دفاتر و چندین فرمان دیگر است. اما؛ از میان این فرمان ها، بعضی ها سخت ترین شرایط را برای مهاجرینی که قصد ورود به آمریکا را دارند، خلق کرده است.
اعتبار از تاریخ 27 جنوری 2025 روند انتقال مهاجرین قانونی به آمریکا به مدت 90 روز به حالت تعلیق می آید و در ختم 90 روز، وزارت خانه های امور داخله، وزارت خارجه و دادستانی عالی گزارشی از نتایج این روند را به رییس جمهور ارایه خواهند کرد و بعدا رییس جمهور به رویت پیامد های حاصله از این تصمیم، در مورد چگونگی ورود مهاجرین به آمریکا، فرمان نهایی را صادر خواهد کرد و یا این روند به 90 روز بعد، ماکول می گردد.
وضعیت اضطراری در مرز های جنوبی آمریکا ایجاد شده و این بدین معنی که، شرایط سختی برای مهاجرینی غیر قانونی که عمدتا از کشور های آمریکای جنوبی قصد ورود به آمریکا را دارند، خلق می کند. بلافاصله پس از ختم مراسم تحلیف رییس جمهوری ترامپ، نرم افزار (اپلیکیشن) سی بی پی ونCBP one از دسترس خارج شد. این نرم افزار برای مهاجرین امکان را فراهم کرده بود که قبل از ورود به آمریکا، در آن ثبت نام نموده و سپس در مرز مشترک آمریکا – مکزیک وقت ملاقات دریافت کنند. آنها اسناد خود را در جریان ملاقات با افسر مهاجرت ارایه و سپس، اجازه ورود به آمریکا را پیدا می کردند. حدودا سی و دو هزار نفر در این اپلیکیشن ثبت نام کرده بودند که با لغو آن، این تعداد بی سرنوشت شدند.
در مورد پرول، شهروندان کشور های افغانستان، اکراین، نیکاراگوا، هایتی، کوبا و ونزوویلا از این طریق به آمریکا مهاجریت می کردند اما رییس جمهور ترامپ ورود مهاجرین از طریق پرول از چهار کشور را به حالت تعلیق آورد و کشور های افغانستان و اکراین شامل این فهرست نیستند. همچنان تا کنون برنامه ویزای خاص اس آی وی SIV نیز تغییر نکرده است اما احتمالا در زمینه ورود آنها به آمریکا تاخیر صورت گیرد.
روند اخراج مهاجرینی که به صورت غیر قانونی وارد آمریکا شده اند و تا کنون نیز فاقد اسناد و مدارک اقامت قانونی هستند، آغاز می یابد. عمدتا مهاجرین غیر قانونی که مرتکب جرایم مختلف شده اند در صدر این فهرست قرار خواهند داشت. روند اخراج مهاجرین پروسه پیچیده ی است طوریکه در آن موافقت کشور پذیرنده مهاجر نیز ضرور است. از همین روی، هند اولین کشوری است که اعلام نمود حاضر است شهروندان آن کشور که به صورت غیر قانونی وارد آمریکا شده اند، را بپذیرد. با در نظر داشت اینکه حکومت افغانستان از سوی آمریکا به رسمیت شناخته نشده و هیچ نوع رابطه ی میان دو دولت وجود ندارد، روند اخراج مهاجرین به افغانستان پیچیده و یا حتی غیر ممکن است مگر اینکه اداره جدید، کشور سومی را برای اسکان این مهاجرین، انتخاب کند. و یا اینکه شرایط زندگی برای مهاجرین غیر قانونی در افغانستان از جمله ارایه خدمات عمومی را سخت کند و آنها مجبور به ترک این کشور شوند.

-----

احمد طارق نورزاده موسس و رییس مرکز صلح و مطالعات بین الملل افغانستان است. او دیپلومات پیشین وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی افغانستان است که در کشور های چین و ترکمنستان ماموریت دیپلوماتیک انجام داده است. آقای نورزاده بیشتر در حوزه چین و آسیای مرکزی مقاله های تحقیقی نشر می کند.

Write for Us
If you would like to write for us, please consider the following guidelines: The articles should be written in a research format and include an introductory paragraph to introduce the topic, a main body with two subheadings, and a conclusion. Each article must present a new perspective on the subject. click here to submit and, or for more information and details about the format of the article.

bottom of page